Posljednji projekti

Galerija

Kontakt

Edukacija studenata u Zenici

Predstavnici sektora enterijera kompanije Nostro održali predavanje studentima Mašinskog fakulteta u Zenici.

Studenti završne godine Katedre za dizajn i tehnologije u drvopreradi Mašinskog fakulteta u Zenici jučer su imali priliku dobiti korisne savjete i informacije iz prakse na predavanju koje im je održao Srđan Dautbegović, rukovodilac sektora enterijera kompanije Nostro. Predavanje je održano u okviru predmeta „CIM – Kompjuterski integrisana proizvodnja“ koji predaje prof.dr. Darko Petković, a na poziv mr. Nihada Ahmića, stručnog saradnika na ovom predmetu.

Obzirom da su studenti završili svoje obaveze u ovom semestru prof.dr. Darko Petković i mr. Nihad Ahmić odlučili su da iskoriste priliku kako bi u okviru predmeta predstavili studentima zainteresovanim za dizajn očekivanja i izazove realnog sektora kroz primjer kompanije Nostro.

Srđan Dautbegović studentima je predstavio kompletan proces izrade projekta, odnosno proces opremanja enterijera od 3D izrade samog projekta, komunikacije s klijentom preko detaljne razrade tehničkih nacrta namještaja do finansijske ponude i realizacije projekta u konačnici. Predavanje je trajalo sat i po vremena, jer su studenti imali brojna pitanja vezana za komunikaciju s klijentima, kako se zaista radi u praksi te odnos fakulteta i stečenih znanja sa zahtjevima realnog sektora.

„Jako mi je drago što sam imao priliku da nekome ko tek počinje svoju karijeru prezentujem sve ono što je i mene zanimalo kada sam bio student. Vjerujem da je njihova budućnost u BiH osigurana i da će pronaći kvalitetno zaposlenje. Iznenadilo me koliko su studenti proaktivni i pokazuju potrebno interesovanje za rad što mi se jako svidjelo. Zahvaljujem se prof.dr. Petroviću i mr. Ahmiću na pozivu i vjerujem da će biti novih prilika da ove savjete podijelim i sa studentima ostalih godina studija“.

Osim stručnih savjeta o tome šta ih očekuje ukoliko se odluče za ovu branšu studenti su dobili i savjete kako da se postave prilikom traženja zaposlenja i šta ih očekuje u poslovnom svijetu.

Kompanija Nostro izuzetno je zainteresovana za pomoć i podršku mladim ljudima koji predstavljaju budućnost naše zemlje te je svim studentima ponuđena mogućnost obavljanja prakse u kompaniji što im je obavezna aktivnost u toku idućeg semestra. Osim toga studenti koji iskažu želju dobit će priliku za dalji angažman i zaposlenje u kompaniji Nostro.

Ovo predavanje bila je prva u nizu aktivnosti koje su planirane na fakultetima širom BiH s ciljem da se studentima čiji studijski programi su usko povezani s dizajnom i izradom namještaja podijele znanja i iskustva iz prakse, te samim tim olakša proces traženja i pronalaska zaposlenja nakon završenog studija.

Kontakt

Osnovna filozofija naše kompanije je stvaranje individualnih, estetski perfektnih rješenja za naše klijente, sa veoma brzim razvojem ideja i projekata koji imaju jedinstvene stilove i rješenja.

Osnovna filozofija naše kompanije je stvaranje individualnih, estetski perfektnih rješenja za naše klijente, sa veoma brzim razvojem ideja i projekata koji imaju jedinstvene stilove i rješenja.

Kontakt

Sva prava zadržana © 2022 AS Nostro d.o.o.
Dizajn | MDigital agencija