Posljednji projekti

Galerija

Kontakt

Kompanija Hifa – Oil donirala madrace i krevete “oblak” domu za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu

Kompanija Hifa – Oil, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH u svom radu posebnu pažnju pridaje podršci najugroženijim kategorijama stanovništva. Naša društvena odgovornost je i dio našeg poslovnog uspjeha. Za 20 godina postojanja ta odgovornost je posebna u ovoj 2022. godini koja će biti popraćena sa 10 humanitarnih projekata. Prva donacija uručena je Domu za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, a u vidu neophodnog namještaja – madraca i kreveta brenda “Oblak” za potrebe kompleksa koji zbrinjava ukupno 85 maloljetnih lica u domu Bjelave.

Donaciju je uručio generalni direktor Hifa – Oil Grupacije i član uprave Hifa – Oil gospodin Izudin Ahmetlić direktoru Doma za djecu bez roditeljskog staranja gospodinu Tariku Smailbegoviću.

“Tradicija našeg Doma kao usluge o zbrinjavanju duga je 120 godina. Trenutno brinemo o 85 djece, a na godišnjem nivou oko 40 njih uđe i izađe iz istog što nam govori da je to prilično veliki broj djece koji se smjenjuje na godišnjem nivou.”

Najveću podršku za naš rad i poslovanje smo upravo i dobijali od lokalne zajednice. Od srca smo zahvalni Hifa – Oil kompaniji koja nam je izašla u susret i spremila donaciju za nas, a samim tim obnavljanje kreveta i madraca nam je od velike koristi jer upravo toj dječici podižemo kvalitet smještaja i stvaramo veću ugodnost boravka. Također, veoma smo sretni što nam je Hifa – Oil ponudila mogućnost odabira i načina donacije, te smatramo da smo učinili pravu stvar kada su u pitanju kreveti i madraci.

Nadamo se i budućim saradnjama i još jednom se zahvaljujemo Hifa – Oil u ime svih uposlenika i svakog djeteta, te se nadamo da će nastaviti biti društveno-odgovorna kompanija kao što je bila i do sada.” – ističe Tarik Smailbegović, direktor KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo.

Donacijama i sponzorstvima kompanija Hifa – Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera.Kao zlatni sponzor projekta “Race for the Cure” kompanija Hifa – Oil je u septembru 2021.godine skupila najviše sredstava na online platformi Think Pink – Za žene oboljele od karcinoma dojke. Kroz projekat Leadership School-a ostvaruje saradnju sa visokoobrazovnim institucijama na obostranu korist i zadovoljstvo, te je nastavno na taj projekat finansirala i opremanje amfiteatra Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Donacijom madraca brenda “Oblak” Domu Bjelave otvara se niz novih društveno-odgovornih projekata koji imaju za cilj podržati najugroženije kategorije stanovništva, a koji će biti sprovedeni u 2022. godini.

Hifa – Oil – Energija koja pokreće!