Posljednji projekti

Galerija

Kontakt

Nostro predstavio kolekciju Collegata

Novi pogled na prostor i funkcionalnost namještaja

Kompanija Nostro, članica grupacije Hifa-Oil, ove godine odlučila je uzeti učešće i po prvi put se predstaviti na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2023 – Spring Edition u Kelnu, koji je održan od 4. do 7. juna.

Sajam Imm u Kelnu jedan je od najvažnijih promotivnih događaja za proizvođače namještaja iz BiH, koji svoje proizvode plasiraju na tržištima EU, ali i svijeta. Kompanija Nostro već je duže vrijeme prisutna na teritoriji EU, gdje se posebno izdvajaju tržišta Beneluxa, Francuske i Njemačke te iza sebe ima brojne projekte opremanja enterijera na ovim područjima. Zajedno s ostalim izlagačima iz naše zemlje kompanija Nostro predstavila je svim posjetiocima sajma kvalitet proizvodnje i proizvoda koji je postao prepoznatljiv na tržištima EU.

Imm sajam Keln iskorišten je i kao idealna prilika da kompanija Nostro predstavi svoju prvu kolekciju Collegata koja se odnosi na sofe te koja je nastala kao odgovor na potrebe modernih prostorija. Razvojni tim kompanije Nostro kreirao je idejno rješenje i razvio ovu modularnu kolekciju koja u ponudi ima ugaone sofe, trosjede i dvosjede napravljene od najfinijih materijala, ali i s posebnim funkcijama. Kolekcija Collegata uključuje modularne elemente, koji se mogu mijenjati i kombinovati, te su opremljeni funkcijom bežičnog punjenja mobilnih telefona, utičnicama i slično.

Upravo zahvaljujući svojoj multifunkcionalnosti kolekcija Collegata idealan je izbor kako za domove i današnje potrebe porodice, tako i za recepcije, lobby-je i urede u kojima može ponuditi potreban spoj udobnosti i tehnologije. Ovaj inovativni pristup oduševio je posjetioce na Imm sajmu u Kelnu te je kolekcija Collegata pokupila brojne simpatije.

Kolekcija predstavljena na sajmu u Kelnu bit će dodatno obogaćena novim modelima te će biti preliminarno predstavljena i pripremljena za otvaranje prvog izložbenog salona kompanije Nostro u Sarajevu. Salon će se nalaziti na atraktivnoj lokaciji u Skenderbrickovoj zgradi, te će u vrhunski dizajniranom prostoru kupci moći pogledati novu kolekciju Collegata, ali i krevete i madrace Oblak. Također će biti moguće zakazati termin za konsultacije sa Nostro timom arhitekata i dizajnera enterijera koji kreiraju inovativna i elegantna rješenja za uređenje svih vrsta prostora.

Planirano je da salon u Sarajevu bude prvi u lancu salona čije otvaranje će uslijediti kako u BiH, tako i izvan tržišta naše zemlje. Svečano otvorenje salona u Sarajevu bit će u augustu ove godine.

Nastup na Imm 2023 – Spring Edition kompaniji Nostro bio je i odlična prilika za ostvarivanje novih kontakata, te su održani brojni sastanci sa postojećim i potencijalnim partnerima. Kao kompanija koja pored našeg tržišta teži izvozu i posjeduje kvalitet potreban za tržišta EU Nostro nastavlja graditi svoj put i u tom smjeru, nudeći visokokvalitetne proizvode, ali i jedinstvena i prepoznatljiva rješenja za uređenje enterijera.