Light Nosto logo
Posljednji projekti

Galerija

Kontakt

NOSTRO uveo ISO norme 9001 i 14001

Novi standardi ISO 9001 i 14001

Bolja organizacija, veća efikasnost, manji troškovi i poslovna izvrsnost utkani su u temeljne principe razvojne politike i načina poslovanja, koji se razvija od osnivanja kompanije NOSTRO. Sve to željeli smo standardizirati u cilju osiguranja kontinuiranog unaprjeđenja sa željom da nastavimo rasti i razvijati se te postizati bolje rezultate svake godine.

Upravo zato smo ove godine odlučili poboljšati interne procese kako bismo zadržali rast poslovanja te smo uveli norme upravljanja kvalitetom i dobili certifikat ISO 9001:2015. ISO 14001:2015 je temeljni sistem upravljanja, primjenjiv u svakoj organizaciji, koji doprinosi poboljšanju njenih sveukupnih performansi i pruža zdrave temelje za inicijative održivog razvoja te nadogradnje ostalih sistema upravljanja. Ovu svjetsku normu za organizaciju poslovanja prihvatilo je preko 100 država svijeta, a temelji se na procesnom pristupu. Procesni pristup omogućava organizaciji da pomno planira svoje procese i njihovo međudjelovanje. 

Također smo uspostavili radne procedure za sve uposlene čijim će primjenama biti ispoštovani ekološki standardi što pokazuje našu brigu za okoliš i posvećenost ekološkom aspektu poslovanja kako unutar kompanije tako i kroz podršku lokalnoj zajednici na projektima očuvanja životne sredine prvenstveno orijentisanim ka smanjenju potrošnje energije i korištenja fosilnih goriva kao primarnih energenata. Potvrdu da u proizvodnji vodimo brigu o okolišu pokazali smo i kroz uspješnu implementaciju norme ISO 14001:2015. ISO 14001:2015 osigurava sveukupni okvir za upravljanje okolišem i integrira taj okvir s cjelokupnom aktivnošću vođenja poslovanja.

Sa ovim certifikatima nastavljamo graditi kompaniju koja će biti domaći proizvođač, ali sa svjetskom reputacijom kao izvozno orijentisana kompanija. Osnažili smo povjerenje u našu kompaniju od strane poslovnih partnera i kupaca te učvrstili poziciju na tržištu, potvrđujući da je kvaliteta naše usluge i proizvoda konstanta. Važan aspekt našeg poslovanja odnosi se na očuvanje i život u skladu s prirodom što nas je motivisalo da dobijemo ovaj certifikat te još predanije brinemo o budućnosti okoliša.

Kao kompanija i dalje ćemo voditi brigu o zadovoljstvu kupaca i kontinuirano ulagati u inovativna rješenja i nove proizvode. ISO standardi sada postaju sastavni dio naše simfonije kvaliteta.