Posljednji projekti

Galerija

Kontakt

“Best international design”

Hit Design dobitnik nagrade “Best international design” na Design District sajmu namještaja u Rovinju

Kompanija Hit Design, najmlađa članica grupacije Hifa-Oil, za kratko vrijeme od akvizicije bilježi izuzetne rezultate kako na domaćem tržištu, tako i izvan njega.

Na međunarodnom Sajmu namještaja i uređenja interijera Design District u Rovinju održanom protekle sedmice kompanija Hit Design osvojila je nagradu za najbolji međunarodni dizajn. Design District okuplja najznačajnije ponuđače regije iz domena izrade namještaja i opremanja objekata uz eminentne predvače, arhitekte i dizajnere iz cijele regije. Upravo zato se kompanija Hit Design odlučila predstaviti na sajmu svojim inovativnim dizajnom i rješenjima koja su prije svega funkcionalna, moderna i prilagođena potrebama modernog doma.

Hit Design je na sajmu predstavio koncept apartmantske sobe, te prototip sofe Collegata koja je plijenila pažnju svojim zanimljivim dizajnom, ali i mogućnostima koje nudi. Sofu je kreirao tim arhitekata i dizajnera enterijera kompanije Hit Design, a osmišljena da bude trajan komad namještaja koji kupcima pruža mogućnost kombinovanja dijelova, kao i opciju da naknadno kupe pojedine dijelove sofe kako bi osvježili svoj prostor i dali mu novu dimenziju. Na taj način isti komad namještaja možete imati u svom domu godinama, te uz minimalne izmjene dobiti veliku promjenu, ali i uštedu.

Namjera kompanije Hit Design bila je staviti naglasak na održivost i kvalitet namještaja što su prepoznali kako članovi žirija i stručnjaci okupljeni na sajmu, tako i posjetioci. Zahvaljujući pozitivnim reakcijama koje je izazvala sofa Collegata odlučeno je da će ovaj model biti ključni komad i inspiracija za cjelokupnu liniju namještaja kompanije Hit Design za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine.

“Izuzetno smo sretni što smo, iako smo relativno mlada kompanija, prepoznati na međunarodnom tržištu i što je naš dizajn dobio tako dobre i pozitivne komentare. Cilj nam je bio upravo testirati reakcije na naš proizvod i ova nagrada nam je dala potvrdu da idemo u dobrom smjeru. Uskoro ćemo na tržište plasirati čitavu kolekciju inspirisanu ovim modelom”, poručili su iz kompanije Hit Design.

Kompanija Hit Design pored proizvodnje i prodaje tapaciranog namještaja bavi se i kompletnim uređenjem i opremanjem enterijera po principu ključ u ruke, te u ponudi ima i brend premium madraca Oblak. Na sajmu Design District preliminarno je predstavljena i nova premium linija madraca. Vrhunski materijali korišteni u proizvodnji te brojne prednosti Oblak madraca i nadmardaca izazvali su naročito interesovanje posjetilaca sajma. Zbog pokazanog interesovanja kupaca kompanija Hit Design u skorije vrijeme ima u planu proširenje maloprodajnog lanca Oblak madraca i na tržištu Hrvatske.

Pored bosanskohercegovačkog tržišta kompanija je već prisutna i na međunarodnom tržištu te svoje proizvode plasira u zemlje Beneluxa, Francuske i Njemačke.

Više informacija o kompaniji možete pronaći na www.hit.ba.

Hit Design – Mjesto gdje snovi nastaju.